WAYS TO MAKE A GREAT CURRY

WAYS TO MAKE A GREAT CURRY

Curry

Alla älskar en curry och det finns i princip tre sätt att laga den på (tala gärna om ifall du kommer på fler). Den här sidan ger dig en kort översikt, så ta en snabb titt, gå sedan till våra recept och sätt igång med matlagningen!

Med en sås

Det absolut enklaste och snabbaste sättet är att använda en av våra såser. De har blandats för att ge god smak på så kort tid som möjligt. Allt du behöver göra är att steka lite lök, bryna köttet, hälla över en burk sås och låta sjuda i cirka 15 minuter. Lätt och gott, och räknas definitivt inte som fusk.

Med en kryddpasta

Våra kryddpastor gör din curry både välsmakande och autentisk. Metoden är inte så annorlunda jämfört med att laga en curry från grunden (se nedan hur det görs) men den är mycket snabbare. Det beror på att kryddorna är malda åt dig, innan de snabbt blandas med olja. På så sätt fångas smakerna när de är som bäst, innan luften börjar ändra deras egenskaper. Gör så här för att använda våra kryddpastor:

Stek lök i olja tills den är mjuk.
Tillsätt lite currypasta och låt den försiktigt fräsa i några minuter. Detta frigör kryddornas underbara smaker och aromer.
Lägg sedan till köttet eller grönsakerna och stek tills de fått yta.
Tillsätt slutligen lite vatten och låt sjuda i 15–30 minuter, beroende på recept.
En kryddpasta är alltså lite mer tidskrävande än en sås, men vi tycker att slutresultatet är väl värt ansträngningen. Många indiska restauranger använder våra kryddpastor i sina curryrätter, så du kan få den fantastiska autentiska smaken utan att behöva laga mat från grunden.

Dessutom är våra kryddpastor riktigt mångsidiga. Till skillnad från med såserna kan du öka eller minska på receptmängden, beroende på hur fyllig eller kryddig du vill ha din mat. Och du kan använda dem i massor av andra recept, till exempel i marinader. De ger krydda och smak åt vilken rätt som helst. Ta en titt på vår webbsida, där vi har massor av receptidéer med kryddpasta.

Wok

Från grunden

Naturligtvis är det mest autentiskt att laga curryn från grunden. Då får du mala och blanda kryddorna själv. Alternativt köper du dem färdigmalda. Därefter är processen lik den du använder med kryddpastan (det tar bara lite längre tid). Men vill du prova kan du få flera idéer på våra receptsidor.