Frågor & svar

1. Är era produkter glutenfria?
Alla såser, pickles, kryddpastor och chutneys är glutenfria. För allt annat, se enskilda etiketter.

2. Innehåller era produkter nötter?
Se listan över ingredienser på varje etikett: nötter (och jordnötter) deklareras med versaler. Trots att produkten inte innehåller nötter eller jordnötter finns det dock risk för korskontamination.

3. 3. Är era produkter GM-fria?
Vi använder inga GMO eller GMO-härledda ingredienser i våra produkter.

4. 4. Är era produkter lämpliga för vegetarianer?
De flesta av våra produkter är lämpliga för vegetarianer, men se innehållsdeklarationen på varje etikett.

5. Är era produkter lämpliga för veganer?
Våra kryddpastor och pickles är lämpliga för veganer. För allt annat, se listan över ingredienser på varje enskild förpackning.

6. Var tillverkas era produkter?
Våra produkter tillverkas i Storbritannien, Polen eller Thailand med lokala eller importerade ingredienser; se etiketten för varje produkts ursprungsland.

7. Innehåller era produkter palmolja?
För närvarande använder Patak’s rapsolja istället för palmolja i sina produkter, om inte annat anges på etikettens ingrediensdeklaration.

8. Är era produkter Halal-certifierade?
Vi har inte certifiering för alla våra produkter eftersom behovet beror på specifika kundkrav.

9. Är era produkter kosher-certifierade?
Patak’s produkter är inte Kosher-certifierade.

10. Varför står det inte längre på pappadumförpackningen att de är glutenfria?
Linsmjöl, med vilket vi gör våra pappadums, innehåller inte gluten. Men allt oftare måste vi köpa linsmjöl från regioner där det också odlas vete. Som ett resultat av detta kan vi i framtiden inte garantera att ordet „glutenfri” på förpackningen kan styrkas.

Vi arbetar extremt hårt för att garantera att våra produkter är säkra och av den anledningen har vi tagit bort ordet „glutenfri” från förpackningen. Vi har inte lagt till „kan innehålla gluten” på pappadumförpackningen eftersom den maximala mängden glutenprotein i en portion om två pappadums ligger långt under den normala reaktionsutlösaren.

Vi kan bekräfta att alla Patak’s pappadums som för närvarande säljs i butikerna är korrekt märkta – inklusive de som anger att de är „glutenfria”.