PATAKS KINESISKA NYÅR

PATAKS KINESISKA NYÅR

ChineseNewYearHeader

Enkelt uttryckt är denna typ av matlagning är en anpassning av kinesiska tekniker och smaker – tänk soja, ostron, Sichuan, svarta bönor, hoisin och sötsura såser, intensifierade med indiska kryddor och oljor.

Maten har inte så många likheter med typiska kinesiska rätter, men de stora djärva smakerna och den delikata balansen mellan sött, surt, salt och kryddigt är helt underbar. Den har blivit så populär att indokinesisk mat finns att beställa på restauranger och i gatustånd över hela landet.

På det kinesiska nyåret kommer vi att avnjuta våra favoriter bland dessa rätter: Chilikyckling och Manchurisk kyckling. Båda är smaksatta med vår Madras kryddpasta och har en kinesisk twist, vilket skapar måltider som är eldiga, söta, salta och syrliga. Lita på oss, dessa rätter träffar rätt varje gång!

Chilikyckling

Chilikyckling är definitivt en festrätt. Den är full av livliga smaker och en av våra favoriter. I receptet blandas de stora och djärva aromerna från chili, ingefära och senapsfrö i vår indiska Madras kryddpasta med kinesisk sojasås och skapar en fyllig marinad med smakskikt.

Resultatet är en enkel men mycket välsmakande måltid som passar lika bra mitt i veckan som när det är fest! Vi älskar att använda kyckling, men paneer, fisk, skaldjur och grönsaker fungerar lika bra.

ChineseNewYearManchurianChicken

Manchurisk kyckling

Manchurisk kyckling är en annan populär rätt, som har sitt ursprung i 1970-talets Mumbai. Detta recept, skapat av den kinesiska emigranten Nelson Wang, blandar klassiska indiska ingredienser med kinesiska.

Nästan ingenting är så gott som den här friterade kycklingen, täckt med vitlök, chili och sojasås, och som får en eldig kick av vår Madras kryddpasta. Servera med lite ångkokt ris och du får en oemotståndlig måltid. Vegetariska alternativ är också mycket populära; i synnerhet är Gobi (blomkål) en mycket älskad variant.

ChineseNewYearChiliChicken

Kombinationen av äkta kinesiska ingredienser och typiska indiska kryddor hjälper till att skapa rätter som är enkla och bekanta, men stora i smaken. Prova dessa två populära recept och fira det kinesiska nyåret med indiska nyanser!

Vi vill gärna veta vad du tycker om rätterna och ser fram emot att få höra vad du lagat. Tagga oss när du delar på Facebook, Instagram och Twitter.