MAUNIKA GOWARDHANS CURRYINSPIRATION

MAUNIKA GOWARDHANS CURRYINSPIRATION

Patak’s prisbelönta kryddpastor är vår stolthet och glädje. De är blandningar av speciellt utvalda kryddor av fin kvalitet, enligt gamla familjerecept. Eftersom kryddorna mals och blandas i precis rätt mängd kan du skapa autentiska indiska rätter på nolltid.

Kocken och författaren Maunika Gowardhan, född i Mumbai, har utvecklat fyra recept med våra kryddpastor, så att du har tillgång till autentiska indiska smaker i ditt kök.

Maunika älskar att dela med sig av enkla recept som funnits i hennes familj i åratal, ungefär som vi. Hon tycker att mat är det perfekta sättet att föra samman människor och uppmuntrar alla att utforska och omfamna subkontinentens smaker, antingen genom hennes kokböcker eller genom hennes matlagning och undervisning med den fantastiska Jamie Oliver!

„Min matlagning är enkel och lockande, och baserad på rätter som inspirerar mig och recept som har funnits i min familj i generationer. Kryddblandningarna i Patak’s kryddpastor gör det enkelt att laga äkta indisk mat som är full av smak. Rätterna speglar regionala variationer och visar det fantastiska utbudet av smaker, tekniker och stilar som erbjuds, där det i varje samhälle finns en unik stil och matlagningsmetod.”
Maunika Gowardhan.

MAUNIKAS PARSI PATIA-RÄKOR

Maunikas recept på Parsi Patia-räkor är baserat på en traditionell maträtt från parsifolket, som hennes familj har lagat i decennier. Maunika tillsätter en aning tamarindpasta och socker till chilin, spiskumminen och koriandern i vår Balti kryddpasta för en autentisk balans av smaker.

Vår Madras kryddpasta med aromatiska kryddor, svartpeppar, chili och vitlök är ett fantastiskt sätt att ge din indiska mat lite hetta. Maunika använder den i sitt recept på Kozhi Varavul i tamilsk stil, en välsmakande variant av kycklingwok.

Vi älskar Maunikas recept på Tandoori Gobi. Rätten, kryddad och rostad hel blomkål, är hennes favorit. Blomkålen marineras och ugnsteks i vår Tikka Masala kryddpasta. Blandningen består av 13 kryddor inklusive gurkmeja, koriander och paprika, och förvandlar smaken på denna blygsamma grönsak.

Maunikas Sabz Gosht är perfekt till helgmiddagen. Den goda, långkokta lammrätten är packad med paprika, fänkål och svartpeppar från vår Rogan Josh kryddpasta, och ger en värmande och smakrik curry.

Prova hennes recept redan idag och ta in de autentiska smakerna från Indiens regioner i ditt kök, med Patak’s kryddpastor.