INSPIRATION – SLOW COOKER

INSPIRATION – SLOW COOKER

Grytstekar, grytor, soppor och curryrätter: allt som vi älskar att äta i en enda gryta. Men ibland har vi inte tid att stå över spisen, röra om och låta sjuda. Det är där den pålitliga slow cookern kommer in i bilden. Den puttrar i timmar i sträck och gör varsamt jobbet åt dig.

Även om långkok är superenkelt, ser vi det inte som en genväg; snarare är det ett lätt sätt att laga indisk mat väl. Självklart är det en bonus att recepten besparar dig tid och arbete, men det som verkligen gör långkoket till en vinnare är den fylliga smaken som metoden ger.

Och ännu bättre är att det inte krävs mycket förberedelse. Vi älskar det faktum att vi kan syssla med vårt medan slow cookern gör jobbet! Våra slow cooker-favoriter – från vegetariska läckerheter till utsökta kötträtter – är enkla att laga och packade med stora smaker. Och oroa dig inte om du inte har rätt utrustning – alla rätter kan även långkokas i ugnen.

Pataks_Slow Cooker__LentilDal

En återkommande favorit hos oss är Dal Masala: vardagsmat man bara vill ha mer av. I vårt recept kombineras paprika, spiskummin och koriander med tomater och linser till en rätt som får det att vattnas i munnen. Madras kryddpasta förvandlar de blygsamma linserna till en delikat middag. Servera med fluffigt ris och en klick pickle eller chutney, och få en måltid som är så nära perfektion man kan komma.

Pataks_Slow Cooker__Chickpea Curry

Gillar du mat med lite hetta? Då är vår Kikärtscurry något för dig. Den är laddad med chili, vitlök och 11 smakrika kryddor från vår eldiga Madras kryddpasta. Det finns inget mer tillfredsställande än den här goda curryn en kall kväll, eller när du vill ha något riktigt mättande.

Pataks_Slow Cooker__cauliflower curry1

En annan goding för slow cookern är detta vegetariska recept. Till Gobi Mussallam används våra två mest populära kryddpastor – Tikka Masala och Korma. Här kombineras den fina nötsmaken från Korman med syran och kryddorna i Tikka Masalan. Fantastiskt god och full av nyttigheter!

Pataks_Slow Cooker__Pulled Pork with Brioche Buns

Vill du ha något annorlunda ska du prova dessa pulled pork-briocher med currysmak. Kryddblandningen i vår Tikka Masala kryddpasta ger värme och arom till denna klassiska rätt, tillsammans med en äkta indisk twist.

Lamb Shanks

Slutligen, är du ute efter en matupplevelse utöver det vanliga ska du prova våra saftiga och smakrika lammlägg – de är fantastiskt goda. De tar lite tid att tillaga, men det är de värda. Rätten görs med vår Rogan Josh kryddpasta, som bidrar med paprika, fänkål, peppar och subtil hetta i en perfekt balans.

Alla dessa rätter är roliga att laga och ljuvliga att äta. Prova! Oavsett om du lagar mat åt ett helt gäng, åt familjen eller bara åt två personer, är långkok ett enkelt sätt att bereda ett mål som är värt att dela. Glöm bara inte naanbröd och fluffigt ris!

Hör av dig om du provar ett av dessa recept och se till att tagga oss om du delar något på Facebook, Instagram eller Twitter.